http://www.paulcornelissen.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/232412urban_explorer.pnglink
http://www.paulcornelissen.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/261224spoor_14_18.pnglink
http://www.paulcornelissen.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/576119docu_berlijn.pnglink
http://www.paulcornelissen.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/900546spoor_40_45.pnglink
http://www.paulcornelissen.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/804113in_opbracht2.pnglink
http://www.paulcornelissen.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/289239vergankelijkheid.pnglink
0 1 2 3 4 5
oktober 22, 2016
oktober 22, 2016
oktober 22, 2016
oktober 22, 2016
oktober 22, 2016
oktober 22, 2016
A+ R A-
Oosterbeek (Airborne) War CemeteryDe Airborne War Cemetery is een militaire begraafplaats, gelegen in de Nederlandse plaats Oosterbeek. Op deze begraafplaats liggen 1754 soldaten, piloten en mariniers begraven die in de periode september 1944 tot april 1945 sneuvelden. De meeste van deze mensen zijn omgekomen in de omgeving van Arnhem, tijdens de Slag om Arnhem, een onderdeel van Operatie Market Garden in september 1944.
Lees meer...
Duitse militaire begraafplaats in LommelDe Duitse militaire begraafplaats is een begraafplaats in de Belgische gemeente Lommel. Hier rusten Duitse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast ligt hier een kleiner aantal soldaten begraven die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen. Het is, wat betreft de Tweede Wereldoorlog, het grootste Duitse soldatenkerkhof buiten Duitsland in West-Europa.
Lees meer...
Groesbeek Canadian War CemeteryGroesbeek Canadian War Cemetery gelegen in de Nederlandse gemeente Groesbeek, is de laatste rustplaats voor 2617 gesneuvelde militairen, waarvan het grootste deel Canadezen, uit de Tweede Wereldoorlog. Boven op de gedenkmuur staat de latijnse tekst: PRO AMICIS MORTUI AMICIS VIVIMUS dit betekent 'Wij leven door in de harten van de vrienden waarvoor wij stierven'.
Lees meer...
DDR raketbasis en kazerne Seeberg Op de top van de heuvel ligt het voormalige raketenstützpunkt Seeberg van de Nationale Volksarmee (NVA). De grond-lucht raketbasis (GTAM), werd ten tijden van de koude oorlog gebruikt voor de luchtverdediging van de Oost-Duitse (DDR) grens.
Lees meer...
Duitse oorlogsbegraafplaats SelvignyDe Duitse militaire begraafplaats Selvigny werd aangelegd in april 1917 door de Duitse troepen. De gewonden Duitse soldaten die overleden waren in de lazaretten werden hier begraven. Een meerderheid van de slachtoffers die hier liggen, zijn gevallen in de zogenaamde "Tankschlacht von Cambrai" in november 1917.
Lees meer...
De DDR en de Berlijnse Muur 20 jaar na de valWanneer je denkt aan Berlijn, denkt je aan de Muur. De Berlijnse Muur die ruim 28 jaar lang Oost- en West Berlijn van elkaar scheidde. De Muur is helemaal uit het straatbeeld van Berlijn verdwenen. Slechts op enkele plaatsen is er nog een klein stukje van te zien. Maar hoewel de Muur weg is, is de oude grens tussen oost en west Berlijn alleen vervaagd.
Lees meer...
La ChartreuseHet terrein van Fort de la Chartreuse (1817) is ruim 30 hectare groot. Er was ruimte voor 3000 soldaten, maar die hebben er nooit gezeten. Tijdens de eerste en de tweede wereldoorlog deed het oude fort dienst als gevangenis van de Duitse bezetter. Aan het einde van de tweede wereldoorlog deed Chartreuse dienst als militair ziekenhuis voor de Amerikanen.
Lees meer...
Het molengebied KinderdijkHet molengebied Kinderdijk ligt in de Alblasserwaard tussen Lek en Merwede, ongeveer 25 kilometer van Rotterdam. De plek is van internationale waarde, niet alleen vanwege de molens, maar omdat de technologie van waterbeheer hier dicht bij elkaar te zien is. UNESCO heeft het gebied in 1997 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.
Lees meer...
Militair kerkhof TarcienneHet militair kerkhof Tarcienne (België) werd in 1914 na de gevechten rond Charleroi aangelegd. Op een plank, die tijdens renovatie van het dak van de kapel werd gevonden, stonden de namen van de soldaten die de aanleg hadden uitgevoerd. Hier liggen begraven 394 Franse, 2 Sovjet Russische en 153 Duitse soldaten.
Lees meer...
Duitse militaire begraafplaats MaissemyDe Duitse militaire begraafplaats Maissemy is opgericht in 1924 door de Franse militaire autoriteiten. Maissemy is de op een na grootste Duitse oorlogsbegraafplaats van de Eerste Wereldoorlog.  (De grootste is in Neuville-St.Vaast Arras met 44 833 doden.)
Lees meer...
No photograph can be used for commercial purposes without written permission.
Het is niet toegestaan foto’s te gebruiken voor commerciële doeleinden zonder schriftelijke toestemming.
Kein dieser bilder dürfen für kommerzielle zwecke ohne schriftliche genehmigung verwendet werden.

Vergankelijkheid